Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

НАТО схвалить всеосяжний пакет допомоги Україні - Столтенберг

Українська

На засіданні комісії Україна-НАТО 9 липня союзники ухвалять всеосяжний пакет політичної підтримки і практичної допомоги Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо сприяти розвитку оборонної спроможності та стійкості України. Я чекаю на зустріч з Президентом Петром Порошенком, який поінформує нас про останні події на засіданні комісії на другий день саміту (9 липня. – Ред.). На цій зустрічі НАТО і союзники підтвердять свою міцну політичну підтримку України, її територіальної цілісності та суверенітету, а також повну імплементацію Мінських домовленостей», - заявив глава Альянсу.

Окрім цього, зазначив Столтенберг, НАТО на саміті заявить про посилення практичної підтримки України.

«Ми схвалимо всеосяжний пакет допомоги, який включатиме різні виміри такої допомоги, зокрема щодо стратегічної дорадчої підтримки, роботи різних трастових фондів, сфери управління, логістики, кібероборони», - сказав генсек НАТО.

Серед нових напрямків співпраці з Україною глава Альянсу також відзначив реагування на гібридну війну, знешкодження вибухонебезпечних предметів та стратегічні комунікації.

© 2015 Укрінформ

Поділитися

Коментар