Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

День українського дипломата

Українська

Українська асоціація зовнішньої політики щиро вітає колег з  професійним святом – Днем працівників дипломатичної служби!

         ЇЇ коріння і традиції сягають далеко в глиб віків. Вона зберігає у своїй інституційній пам’яті  європейські  династичні зв’язки Київської Русі, активну міжнародну діяльність доби Богдана Хмельницького, державницьку позицію українських дипломатів у 20-х роках минулого століття. Сьогодні ми не можемо не згадати першого очільника зовнішньополітичного відомства УНР Олександра Шульгіна. Назавжди увійшло в історію України ім’я видатного дипломата, першого українського Голову Генеральної асамблеї ООН Геннадія Удовенка. Українським  дипломатам завжди були притаманні професіоналізм, патріотизм, порядність, а багаторічний досвід країни – фундатора ООН став міцним фундаментом, на якому постала дипломатична служба незалежної України.

       І сьогодні, в період серйозних випробувань, головним завданням  українських дипломатів залишається  активна діяльність, спрямована на пошук шляхів припинення російської агресії на Сході України, мобілізацію міжнародної підтримки з метою повернення анексованого Криму і відновлення територіальної цілісності нашої держави у міжнародно визнаних кордонах, відстоювання права нашого народу самому вирішувати свою долю і визначати вектор своєї зовнішньої політики.   

       Українська асоціація зовнішньої політики як громадська організація усвідомлює себе невід’ємною частиною української дипломатії. Заснована Надзвичайними і Повноважними Послами, досвідченими українськими  дипломатами, Асоціація сприяє реалізації зовнішньополітичних пріоритетів України, активно взаємодіє з державними органами, громадянським суспільством у сфері зовнішніх зносин нашої держави.

        У день нашого професійного свята бажаємо дипломатичному корпусу України,  ветеранам дипломатичної служби, усім нашим друзям і партнерам  міцного здоров’я, миру і процвітання, нових професійних здобутків у справі, якій ми присвятили своє життя!

 

Поділитися

Коментар