Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Посольство України в США готове допомогти розслідуванню справи про "фарммафію"

Українська

Посольство України в США готове сприяти розслідуванню корупційного скандалу на фармацевтичному ринку України, до якого причетна велика американська компанія "Boston Scientific". Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомив посол України в США Володимир Єльченко.

Зазначимо, що американську компанію "Boston Scientific" втягнула у корупційний скандал українська компанія “Амаркорд”. Остання отримувала від Boston Scientific медичну продукцію, а далі, шляхом підробки її інвойсів - умисне завищувала ціни на тендерах. За 5 років “Амаркорд” заробив на бюджеті близько 200 млн грн, що майже вдвічі перевищує реальну вартість поставленої ним продукції.

"Посольство тримає постійний контакт як з українськими, так і з американськими правоохоронними та антикорупційними органами та, у разі їхнього звернення, зокрема і зі зазначеної у інформаційному запиті теми, готове надати сприяння у рамках компетенції закордонних дипломатичних установ", - прокоментував посол України в США.

Дипломат додав, що сьогодні між Україною та США налагоджена інвестиційна та торговельно-економічна співпраця, яка динамічно розвивається. Потенціал для посилення співробітництва між країнами існує, він був відзначений під час нещодавньої зустрічі у Києві Президента України Володимира Зеленського та Державного секретаря США Майка Помпео, пише Єльченко.

"Посольство веде активну роботу з практичної реалізації домовленостей візиту та окреслених перспектив, тримаючи прямий зв'язок з Міністерством торгівлі США. Так, зокрема, 10 лютого ц.р. мною була проведена зустріч із керівництвом зазначеного Міністерства, де були обговоренні перспективи подальшої співпраці", - поінформував він.

Раніше УНН повідомляв, що бенефіціарами скандальної компанії "Амаркорд" є родичі колишнього Голови Верховної Ради Олександра Мороза. 

Поділитися

Коментар