Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський і Путін обговорили підготовку до "нормандського саміту", процес звільнення утримуваних українців і активізацію роботи ТКГ

Українська

Президент України Володимир Зеленський і президент Російської Федерації Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили процес звільнення утримуваних на території ОРДЛО, Криму та Росії громадян України, а також підготовку до наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

"Окремо Володимир Зеленський та Володимир Путін акцентували увагу на процесі звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Російській Федерації", - повідомляє прес-служба Офісу президента у п'ятницю.

Зазначається, що сторони погодилися з необхідністю активізувати роботу на рівні Тристоронньої контактної групи у Мінську задля реалізації досягнутих домовленостей.

Крім того, сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час "нормандського саміту" 9 грудня 2019 року в Парижі, та підготовку до наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

У свою чергу прес-служба Кремля повідомила, що телефонна розмова відбулася за ініціативою української сторони. "Президент Росії акцентував на важливості повної та безумовної реалізації Мінського Комплексу заходів і рішень, ухвалених на самітах у "нормандському форматі", зокрема у Парижі 9 грудня 2019 року. У зв'язку з відомими висловлюваннями представників українського керівництва Володимир Путін прямо поставив запитання - чи має намір Київ реально виконувати Мінські домовленості", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою за підсумками розмови.

У Кремлі повідомили, що були також порушені питання, що стосуються підтримки стійкого режиму припинення вогню, подальшого розведення сил та засобів на лінії зіткнення і робіт із розмінування.

"Виражено готовність продовжити зусилля, спрямовані на звільнення та обмін пов'язаних із конфліктом утримуваних осіб", - наголошується в повідомленні.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар