Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Трамп хоче, щоб Росія і Україна примирилися

Українська

Раніше американський лідер зазначив, що Москва і Київ за останні місяці досягли великого прогресу в двосторонніх відносинах

Президент США Дональд Трамп, який раніше порадив Росії врегулювати конфлікт з Україною, в неділю заявив, що хоче примирення Росії та України.

У бесіді з журналістами на південній галявині Білого дому американському лідерові поставили запитання про російсько-українські відносини.

"Я б хотів, щоб вони дійшли згоди. Якби вони... порозумілися один з одним, то це було б чудово для всього світу", – зазначив Трамп перед вильотом до Індії. Його слова наводить преспул Білого дому.

Наприкінці вересня минулого року глава держави заявив, що Україна і Росія за останні місяці досягли великого прогресу в двосторонніх відносинах. На початку вересня він привітав Москву і Київ з обміном утримуваними особами і висловив надію на те, що це стане першим гігантським кроком до миру.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбулася зустріч "Нормандської четвірки". Лідери України, Німеччини, Франції та Росії обговорили взаємоприйнятне рішення щодо майбутнього Донбасу.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив, що українська сторона не домоглася всього, що поставила за мету, але початок мирному плану покладено: Київ очікує і перемир'я, і повернення полонених українців.

© segodnya.ua, 2020

Поділитися

Коментар