Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

На консульському обліку в Італії перебуває понад 15 тис українців

Українська

Понад 15 тисяч українців перебувають на консульському обліку в Італії, де станом на ранок понеділка, 24 лютого, медики виявили новий китайський коронавірус Covid-19 у 152 осіб.

"Інформації про зараження коронавірусом Covid-19 громадян України в Італії не надходило. На консульському обліку в Італії станом на 1 січня 2020 року перебуває 15 632 громадян України", - повідомляється на сторінці Міністерства охорони здоров'я України в соцмережі Facebook у понеділок.

У відомстві нагадали, що в аеропортах усі пасажири прямих рейсів на в'їзд в Україну будуть ретельно обстежуватимуться, а прикордонники відпрацювали всі алгоритми в разі виявлення ознак захворювання - на пунктах пропуску є тимчасові ізолятори.

"Зараз з Італії приймається близько 20 авіарейсів на тиждень", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Як повідомлялося, глава Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко повідомив, що пасажири, які прибувають в аеропорти "Бориспіль" і "Жуляни" рейсами прямого авіаційного сполучення з Італією, з вечора понеділка, 24 лютого, будуть проходити обов'язкову температурну перевірку. "З інших аеропортів жодні регулярні рейси не виконуються", - сказав він.

Станом на ранок 24 лютого медики виявили коронавірус у 152 людей на території Італії, троє з них померли. У неділю надходили дані про приблизно 130 хворих і двох померлих пацієнтів.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар