Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Позачергове засідання Ради, найімовірніше, відбудеться в суботу

Українська

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради, швидше за все, відбудеться в суботу, 28 березня, заявила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Найбільш ймовірно, що в суботу відбудеться засідання Верховної Ради. Ми вже попередили депутатів нашої фракції, щоб вони прибули в п'ятницю, тому що буде багато засідань комітетів, зокрема, які повинні ухвалити законопроекти, що розглядатимуться в суботу", - сказав Кравчук в середу ввечері в ефірі телеканалу "Україна 24".

За її словами, розробка нового законопроекту про економічну складову протидії епідемії коронавірусу вже перебуває на фінальній стадії.

"Уже інші групи і фракції спільно працюють над фіналізацією депутатського законопроекту, який готує економічний комітет. Там йдеться про економічні стимули, соціальної підтримки і податкові пільги", - додала заступник голови фракції.

Кравчук запевнила, що питання введення надзвичайного стану зараз не стоїть на порядку денному. Окремо заступник голови фракції "Слуга народу" зазначила, що якщо фінансовий комітет Ради встигне розглянути законопроект про неможливість повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам, то він також буде винесений на голосування на позачерговому засіданні.

"Зараз подано, якщо я не помиляюся, 4 альтернативні законопроекти. Комітет з питань фінансової політики, очевидно, розглядатиме це питання не раніше п'ятниці і якщо буде прийнято якесь рішення, то, звичайно ж, його буде передано в зал. Абсолютна більшість фракції "Слуга народу" за нього проголосує, і я вже чула публічні заяви фракцій "Європейська солідарність" і "Голос", що вони також готові підтримати цей законопроект", - сказала вона.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар