Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Київ і Делі домовилися про захист громадян, які не можуть повернутися додому через коронавірус

Українська
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і посол Республіки Індія в Україні Партха Сатпатхі під час зустрічі домовилися про захист громадян обох країн, які не можуть повернутися додому через коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Співрозмовники відзначили високий рівень двосторонньої взаємодії з допомоги громадянам обох країн в умовах пандемії. Вони домовилися, що Індія сприятиме захисту інтересів громадян України, які наразі не можуть залишити територію цієї країни. Україна, відповідно, надаватиме такого сприяння індійським громадянам», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кулеба окремо згадав у цьому контексті індійських студентів в Україні, адже за кількістю осіб, які навчаються в українських університетах, саме Індія посідає перше місце.

Міністр також наголосив на важливості взаємодії обох країн у фармацевтичній галузі. Посол підтвердив готовність Індії надавати сприяння у закупівлі медпрепаратів, необхідних для лікування коронавірусу в Україні.

Читайте також: Глава МЗС Китаю прийняв запрошення відвідати Україну

Окрім того, дипломати домовилися, що Україна та Індія працюватимуть над активізацією політичного діалогу на високому та найвищому рівні та поглибленням економічної взаємодії попри пандемію коронавірусу.

Як поінформували в МЗС, за підсумками 2019 року Індія стала восьмим за обсягами експорту ринком у світі для українських товаровиробників з поставками понад 2 млрд дол. США. Загальна сума товарообігу сягнула минулого року позначки у 2,765 млрд. дол. США.    

© 2015-2020 Укрінформ

Поділитися

Коментар