Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МВФ виділить трильйон доларів на подолання наслідків пандемії

Українська
Міжнародний валютний фонд готовий виділити $1 трильйон на подолання фінансової кризи, яку спричинила пандемія коронавірусу.

 

Про це заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва у своєму зверненні, оприлюдненому на сторінці фонду у Twitter.

За її словами, МВФ готовий залучити весь резервний фонд у розмірі $1 трильйона, щоб подолати кризу, адже ще ніколи за 75-тирічну історію фонду країни не потребували такого екстреного фінансування. Наразі до МВФ одночасно звернулися 85 країн. Георгієва зазначила, що навіть під час кризи у 2008-2009 роках ситуація була кращою.

Читайте також: МВФ очікує від України ухвалення "банківського" закону та змін до бюджету

"Ми ніколи в історії МВФ не бачили, щоб світова економіка зупинилася. Ми в рецесії, вона набагато гірша, ніж глобальна економічна криза. І це криза, яка вимагає, щоб ми згуртувалися. ВООЗ існує для захисту здоров’я людей; МВФ – захистити здоров’я світової економіки", – сказала Георгієва.

Читайте також: Пандемія: у МВФ просять допомоги понад 80 держав світу

Вона додала, що найбільше страждають країни, які розвиваються, оскільки у них менше ресурсів для боротьби з економічною кризою та подолання епідемії коронавірусу. Саме цим країнам у першу чергу надаватимуть фінансову підтримку.

.@KGeorgieva: Emerging markets and developing economies very often have less resources to protect against this health and economic crisis. It is important to place these countries and especially the weakest among them in the center of our attention.

 

© 2015-2020 Укрінформ.

Поділитися

Коментар