Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МВФ допускає розгляд українського питання після щорічних канікул

Українська

Київ. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міжнародний валютний фонд (МВФ) може розглянути питання про продовження співпраці з Україною за програмою EFF після щорічних канікул ради директорів, повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс.

"Рада директорів, все ще можливо, проведе засідання щодо другого перегляду (програми EFF - ІФ) в липні. Якщо знадобиться трохи більше часу, це (перегляд - ІФ) буде після майбутнього перерви в роботі ради директорів. Тим не менш, це (перегляд - ІФ) все ще можливий в липні ", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Відповідаючи на питання про хід переговорів з Україною, представник МВФ повідомив, що вони близькі до завершення. Деякі технічні питання, як очікується, будуть вирішені в найближчому часі.

Дж.Райс також зазначив, що завершення другого перегляду не вимагає прийняття будь-яких законів. У той же час, додав він, є ряд законів, які повинні бути прийняті або змінені в найближчі кілька місяців в рамках програми в цілому.

За його словами, Рада директорів МВФ під час майбутнього засідання також розгляне питання про єврооблігаційного борг України перед РФ на $ 3 млрд.

На питання, скільки ще кредитних траншів може бути надано Україні в цьому році, Дж.Райс сказав, що не має таких даних.

Як повідомлялося, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $ 17,11 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $ 5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей по SDR1,18 млрд (близько $ 1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($ 0,61 млрд).

У той же час Україна змогла отримати лише перші два транші. Частина першого в розмірі $ 2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших засобів традиційно став Нацбанк.

© 1992-2016, Интерфакс-Украина

Поділитися

Коментар