Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Рішення про скасування віз для громадян України стало історичною і суспільно-політичною подією у відносинах України та ЄС

Українська

Рішення ЄС про скасування віз для громадян України стало без перебільшення історичною і суспільно-політичною подією у відносинах України та Євросоюзу і значним кроком на шляху до європейської інтеграції України, заявило Міністерство закордонних справ України у зв'язку з третьою річницею успішного функціонування безвізового режиму з Європейським Союзом.

"Рішення про скасування віз для громадян України стало без перебільшення історичною і суспільно-політичною подією у наших відносинах – значним кроком на шляху до європейської інтеграції нашої держави", - йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій у четвер.

Також у відомстві наголосили, що, незважаючи на щоденні виклики - російську агресію, окупацію частини території, гібридну війну РФ проти України на всіх фронтах, Україна та ЄС досягли амбітної мети – усунули штучні бар’єри для міжлюдських контактів.

"Завдяки цьому, починаючи з 11 червня 2017 року, громадяни України змогли здійснити близько 49 млн подорожей до Європи. Це не лише сухі цифри – це 49 мільйонів зустрічей з рідними і близькими, ділових поїздок, туристичних подорожей, культурних заходів та спортивних змагань. Скасування віз стало ознакою високого рівня довіри й готовності відкрити наші суспільства одне одному", - йдеться в заяві.

Крім того, в міністерстві звернули увагу на те, що нинішня криза, спричинена пандемією коронавірусної хвороби COVID-19, продемонструвала, наскільки крихкими є європейські цінності й досягнення.

"Потенціал безвізу далеко не вичерпаний. У результаті скасування незабаром карантинних обмежень та відкриття зовнішніх кордонів ЄС безвізові поїздки для українців відновляться і стануть одним із факторів економічного зростання, розширення можливостей для бізнесу та залучення інвестицій", - додали в МЗС.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар