Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС України засудило поїздку депутатів Європарламенту до Криму й участь у "голосуванні" за поправки до Конституції РФ

Українська

Міністерство закордонних справ України висловило протест щодо незаконного візиту до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим депутатів Європарламенту, зокрема члена комітету в закордонних справах, президента асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані, й окремих громадян Німеччини, Швеції та Болгарії.

"Цей візит здійснюється з порушенням українського законодавства щодо доступу до тимчасово окупованої території та не має офіційного статусу", - наголошується в коментарі МЗС України.

Київ зазначає, що результати "голосування" за поправки до Конституції РФ на території Криму і Севастополя є юридично нікчемними, не мають правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

"Будь-які т.зв. вибори, референдуми, голосування, які проводяться РФ на тимчасово окупованій території, становлять грубе порушення принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року та "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)" 2016-2019 років", - зазначає МЗС України.

Наголошується, що причетні до організації та проведення незаконного голосування відповідатимуть згідно з законодавством України.

"Україна закликає міжнародне співтовариство посилювати тиск на державу-агресора, зокрема запровадити персональні санкції проти організаторів незаконного голосування на території тимчасово окупованої АР Крим і м. Севастополь", - заявляють у міністерстві.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар