Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У заяві Резнікова про перегляд Мінських угод Кремль побачив вихід Києва з переговорів щодо врегулювання

Українська

У Москві розцінюють заяви віце-прем'єра України Олексія Резнікова про необхідність перегляду Комплексу заходів з урегулюванню на Донбасі як сигнал про можливий вихід Києва із Мінського та Нормандського процесу.

"Якщо найближчим часом цю заяву буде підтверджено або не буде спростовано тепер уже прем'єр-міністром або президентом України, то це справді означає вихід України з Мінських угод, а отже, і з Мінського й Нормандського формату переговорів з урегулювання конфлікту на Донбасі. Це ще й означає, що президент України повинен буде дезавуювати свій підпис піврічної давнини під підсумковим комюніке Паризького саміту 9 грудня 2019 року", - заявив журналістам заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Раніше віце-прем'єр України - перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков заявив, що Мінські угоди не відображають нинішніх реалій і потреб щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, й Заходу варто підтримати їх перегляд і прагматичний підхід до їх виконання.

Козак наголосив, що Росія продовжить надавати гуманітарну допомогу жителям Донбасу.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар