Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський повідомив главі МВФ, що до кінця тижня запропонує Верховній Раді кандидатуру "незалежного технократа" на посаду глави Нацбанку

Українська

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові повідомив директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня запропонує Верховній Раді кандидатуру "незалежного технократа" на посаду глави Нацбанку України, який продовжуватиме незалежний курс НБУ.

"Повідомив Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня запропоную парламенту кандидатуру нового голови НБУ. Це буде незалежний технократ, який продовжуватиме незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я ухвалюю тільки в інтересах народу України", - написав він у своєму Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, ввечері 1 липня стало відомо, що глава Національного банку України Яків Смолій подав президентові України Володимиру Зеленському заяву про відставку й пояснив її систематичним політичним тиском, що чиниться на НБУ впродовж тривалого часу.

Він пояснював, що як методи тиску використовувалися мітинги біля стін Нацбанку, на яких виступали "депутати, які сидять у залі (Верховної Ради - ІФ), а також блокування його будинку й будинків його заступників.

Зеленський 2 липня прийняв його відставку й передав на розгляд ВР проект постанови про звільнення Смолія з посади глави НБУ, і того самого дня парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав цю постанову.

ВР 3 липня 286 голосами підтримала звільнення Смолія.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар