Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Глава МЗС Білорусі поінформував українського колегу про підходи щодо забезпечення стабільності в країні

Українська

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомила прес-служба білоруського МЗС.

"Доведені підходи білоруської сторони щодо забезпечення стабільності внутрішньополітичної ситуації в Республіці Білорусь та посилення контролю за перетином іноземними громадянами державного кордону", - зазначили в прес-службі.

Крім того, сторони обговорили питання розвитку двостороннього співробітництва, графік офіційних заходів на поточний рік, а також хід підготовки до проведення 8-9 жовтня в Гродно третього Форуму регіонів України та Білорусі.

Як повідомлялося, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали 29 серпня вночі біля Мінська 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину затримали на півдні країни.

30 липня Служба безпеки України заявила, що ініціюватиме питання екстрадиції затриманих в Білорусі осіб, оскільки багато хто з них брали участь у бойових діях в Донбасі на стороні супротивника. 31 липня МЗС Білорусі передав Україні список затриманих і звернувся з проханням передати зазначений документ компетентним органам України.

Офіс генпрокурора повідомив, що 28 особам, з яких 9 громадян України, оголошено про підозру за фактом участі в терористичній організації (ст.258-3 КК України). Як пояснили агентству в Офісі генпрокурора, Україна проситиме про видачу 28 затриманих, яким пред'явлені підозри.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар