Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна прагне створити Кримську платформу для країн Чорноморського басейну з огляду на мілітаризацію Криму Росією та її агресивну політику в регіоні

Українська

Україна намагається створити Кримську платформу, оскільки окупація Криму Росією, його мілітаризація і агресивна політика Кремля в Чорноморському регіоні є не внутрішнім українським питанням, а стосується країн Чорноморського регіону й Азовського моря, заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в інтерв'ю турецькому інформагентству Demirören.

"Сьогодні Росія хоче перетворити Азовське море на власне озеро. Наскільки нам відомо, нині Росія має шість підводних човнів у Чорному морі. Крим перетворився на військову базу Росії. Всі країни навколо цієї бази мають усвідомлювати агресивну політику Росії щодо контролю над регіоном", - наголосила Джапарова в інтерв'ю.

Заступник глави МЗС України зазначила, що Туреччина є однією з п'яти країн, які найбільше прагнуть приєднатися до Кримської платформи.

"Ми плануємо щорічно проводитимемо в Києві Кримський саміт, на якому зможуть зустрітися лідери країн. Окупація Криму - це не внутрішнє питання, а тема, яка стосується країн Чорноморського регіону й Азовського моря. Військова стратегія Росії спрямована на Близький Схід і Північну Африку. Крим для них є військовою базою на цьому шляху", - наголосила Джапарова.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар