Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна допустила вибори на окупованому Донбасі без відновлення над ним контролю. Цього вимагають РФ та бойовики

Українська
Україна може змінити постанову про місцеві вибори, яку раніше ухвалила Рада. Нині вона передбачає, що вибори на окупованому Донбасі відбудуться лише після відновлення над ним контролю. 

Про це повідомив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Андрій Костін, передає «Інтерфакс-Україна».

Що передувало: за результатами перемовин радників країн «нормандської четвірки» 11 вересня представник Росії, заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що Україна погодилася змінити постанову про місцеві вибори, яку Рада ухвалила 15 липня. Як саме, він не уточнив. Українська сторона, а саме Офіс президента, спочатку про такі домовленості не повідомила. 

Тепер Костін таки підтвердив, що вони є. За його словами, йдеться про зміни, які передбачає постанова, внесена в Раду 28 липня депутатом Олександром Качурою.

«Сьогодні на зустрічі було визначено, що на розгляді українського парламенту є проєкт про внесення змін до постанови про призначення місцевих виборів, який передбачає редакцію пункту 4», — розповідає Костін.

© 2020 Громадське Телебачення

Поділитися

Коментар