Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський обговорив з президентом парламенту Австрії Соботкою ситуацію на Донбасі і питання двосторонніх відносин між країнами

Українська

У рамках офіційного візиту до Австрії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Національної ради (парламенту) республіки Вольфгангом Соботкою, під час якої обговорили питання двосторонніх відносин між двома державами.

"Глава Української держави та президент парламенту Австрії обговорили питання перемир'я на Донбасі. Володимир Зеленський докладно розповів про ситуацію на сході і всі ті зусилля, які Україна докладає для досягнення миру", - йдеться в повідомленні.

Зеленський згадав особливу роль австрійської благодійної організації "Маленькі серця", яка опікується сиротами і знедоленими дітьми в Україні.

"Ви надаєте багато допомоги українським дітям. Заради них ми повинні зробити все, щоб закінчилася війна. Щоб не було ненависті в житті наступних поколінь", - зазначив президент України.

Соботка наголосив, що Австрія підтримує вирішення питання війни на сході України в нормандському форматі.

Зеленський і президент парламенту Австрії детально обговорили питання проведення виборів на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу. Президент України наголосив на неможливості проведення цих виборів до виведення іноземних військ і незаконних збройних формувань, повернення контролю України над цими територіями. Крім того, вибори повинні відбутися чесно і прозоро, з дотриманням міжнародних стандартів.

Зеленський розповів про можливості інвестування в галузь туризму, банківський і фінансовий сектори України. "У нас є чудові Карпатські гори. Але тільки один сучасний курорт. А ми могли б мати десятки. Є гори, але немає інфраструктури. Ми готові як держава будувати. І запрошуємо вас долучатися", - зазначив він.

Окремо глава Української держави наголосив на інвестуванні в річкову галузь України. Зокрема, він згадав важливий законопроект про водний транспорт. "Водні шляхи не працювали в Україні з радянських часів. Ми зараз готові відновити транспортування внутрішніми водними шляхами. Ми розробляли закон багато місяців і вже представили його нашому парламенту", - сказав Зеленський.

Президент парламенту Австрії нагадав, що його країна довго працювала над розвитком інфраструктури. Після реалізації важливих інфраструктурних проектів роль Австрії в світі значно зросла.

Також Зеленський і Соботка обговорили ситуацію в Білорусі.

Додатково сторони порушили питання співіснування релігійних громад в Україні. Зеленський запевнив Соботку, що в Україні вільно діють різні релігійні конфесії. "Наше завдання - об'єднувати Україну в усіх напрямках", - наголосив Зеленський.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар