Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Кравчук вважає хорошою пропозицією перенесення переговорів ТКГ з Мінська до Австрії

Українська

Зважаючи на політичну ситуацію в Білорусі і протести, що тривають, можливе перенесення переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з Донбасу в Австрію, припускає голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

"Це хороша пропозиція. Зараз політична ситуація в Білорусі не сприяє тому, щоб ми працювали на Мінському майданчику. Народ піднявся проти Лукашенка, і все говорить про те, що протести триватимуть. Працювати в таких умовах дуже складно", - сказав Кравчук в інтерв'ю інтернет-виданню "Страна.ua".

Він додав, що якщо нічого не зміниться, учасникам ТКГ потрібно буде шукати інший майданчик.

У цьому контексті Кравчук зазначив, що рішення про перенесення приймає ОБСЄ - як модератор. "Тут йдеться про майданчик міжнародного характеру. Відповідно і рішення будуть приймати на міжнародному рівні", - сказав він.

Як повідомлялося, канцлер Австрії Себастьян Курц на переговорах з президентом України Володимиром Зеленським заявив про готовність Відня надати майданчик для переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Разом із тим, Зеленський заявив, що вважає передчасним обговорювати питання перенесення зустрічей Тристоронньої контактної групи з Мінська, і слід дочекатися розвитку ситуації в Білорусі.

"Сьогодні, через COVID-19 неважливо, де люди збираються, якщо є результат. Сьогодні ми працюємо в відеоформаті. Незважаючи на те, що Австрія дуже підтримує нас в цьому питанні і санкційному питанні, але такі питання про перенесення (місця проведення зустрічей ТКГ - ІФ) зараз рано обговорювати, оскільки ми очікуємо стабілізації ситуації, дуже складної ситуації, яка відбувається в Мінську", - сказав він на спільному брифінгу у вівторок у Відні з канцлером Австрії Себастьяном Курцем.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар