Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Зеленський і прем'єр Словаччини обговорили розширення співпраці у сфері двосторонньої торгівлі, транспорту та енергетики

Українська

 Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Словацької Республіки Ігор Матович під час зустрічі обговорили шляхи розширення взаємодії в таких сферах, як двостороння торгівля, транспорт, енергетика та прикордонна співпраця.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента України, Зеленський висловив сподівання, що спільними зусиллями урядів України та Словаччини сторони зможуть активізувати роботу за всіма напрямами, що також важливо для мінімізації негативних наслідків пандемії COVID-19 для економіки двох країн.

"Високо ціную те, що у програмі очолюваного вами уряду відображено підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, європейського майбутнього та процесу реформ у нашій державі", - наголосив він.

Сторони також погодилися, що максимальне використання транзитного потенціалу України та Словаччини має бути стратегічним пріоритетом співпраці між двома країнами.

Крім того, відбувся обмін думками з питань співпраці України та Словаччини у сфері енергетики та енергетичної безпеки: було констатовано спільне бачення сторін, що "Північний потік-2" має розглядатися як політичний проект, який підриває енергетичну солідарність країн.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар