Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ГЕНСЕК ООН МІГ ЗАВАДИТИ РОСІЇ ОКУПУВАТИ КРИМ, АЛЕ НЕ ЗРОБИВ ЦЬОГО – КИСЛИЦЯ

Українська

Організація Об'єднаних Націй продемонструвала пасивність у 2014 році і тим самим зробила можливою російську окупацію Криму. 

Таку думку висловив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю виданню Крим.Реалії.

За його словами, тодішній генсек ООН Пан Гі Мун міг запобігти анексію півострова й увійти в історію, але втратив свій шанс.

"Не сумніваюся, що на той час генеральний секретар Пан Гі Мун мав інформацію про пересування російських військ і про їхню появу на території Криму. Проте, генсек не звернувся до Ради безпеки ООН з проханням розглянути оперативно це питання ... У Пан Гі Муна був шанс стати одним з найуспішніших генсеків в історії ООН. Але тепер в його політичну спадщину назавжди залишиться факт, що саме в ту каденцію кордону в Європі вперше були змінені шляхом агресії і окупації", - зазначив Кислиця. .

На його думку, ООН не виконала завдання, заради якої створювалась.

"Вважаю, що ООН втратила можливість зіграти роль, для якої власне і створювалася ця організація: для запобігання воєн, агресії, окупації", - підсумував посол.Нагадаємо, раніше Сергій Кислиця повідомив, що Росія намагається витіснити з окупованого Криму проукраїнське населення.

©«ПРЯМИЙ»

 

Поділитися

Коментар