Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Представники іноземних держав висловлюють співчуття Україні у зв'язку з катастрофою військового літака в Харківській області

Українська

Представники іноземних держав висловили свої співчуття Україні у зв'язку з катастрофою військового літака в Харківській області.

Так, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив співчуття від імені всіх канадців.

"Сьогоднішня вечірня новина з України неймовірно сумна. Наші думки з рідними і друзями, які втратили близьких в катастрофі військового літака, і ми бажаємо одужання тим, хто залишився в живих. Сьогодні всі канадці подумки з вами", – написав він у соцмережі Twitter.

Відреагував також президент Польщі Анджей Дуда.

"Сумна новина з України. У катастрофі військового літака під Харковом загинули понад 20 кадетів. Неймовірно болюча втрата для сімей і країн. Приєднуюся до вашої скорботи", – написав він.

"Висловлюю щирі співчуття всім рідним і друзям, які вчора втратили своїх близьких в авіакатастрофі в Україні, і президенту Володимиру Зеленському. Європа в жалобі разом з вами і бажає повного одужання тим, хто вижив", – написав президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс також висловив співчуття і додав, що "подумки ми з народом нашої братньої України".

Долучилися до співчуття також посли Німеччини та Великої Британії в Україні.

"Мої думки і молитви з сім'ями загиблих в авіакатастрофі в Харківській області. Я бажаю пораненим цілковитого одужання", – заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, повідомляє прес-служба посольства в Twitter.

"Шокована жахливою новиною про падіння військового літака біля Харкова. Мої думки зараз з сім'ями загиблих, поранених і зниклих", – написала посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Раніше співчуття висловив також високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20.50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуїв Харківської області

На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів та 7 офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули. Один курсант перебуває в лікарні в стані середньої тяжкості.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар