Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Лавров обговорив із генсеком Ради Європи ситуацію із водою в окупованому Криму

Українська

Глава МЗС Росії Сергій Лавров стверджує, що на переговорах із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчінович-Бурич обговорив ситуацію із водопостачанням незаконно окупованого Криму. Про це він сказав журналістам на пресконференції за підсумками переговорів, передає УНН із посиланням на пресслужба МЗС РФ.

"Ми говорили про те, що триває масове порушення прав людини, прав мільйонів людей на просторі Ради Європи, маю на увазі відкриту дискримінацію російського і російськомовного населення в Україні і у країнах Прибалтики. Ми підкреслили неприйнятність ситуацій, що складається навколо водної блокади Криму у порушення всіх мислимих конвенцій: і європейських, і універсальних; і у порушення тієї рекомендації, яка була зроблена ще у 2016 році спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи Жераром Штудманом, який відвідав Крим і підготував доповідь", - заявив Лавров.

За словами міністра, однією із його рекомендацій була необхідність негайно відреагувати на проблему постачання Криму водою.

Як повідомляв УНН, раніше у Представництві Президента в Автономній Республіці Крим заявили, що Україна не повинна вирішувати проблеми з водопостачанням у тимчасово окупованому Криму.

© УНН

Поділитися

Коментар