Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Дипломати продовжують активно просувати Кримську платформу

Українська

Міністерство закордонних справ України розпочинає наступну стадію активної адвокації Кримської платформи.

Про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила під час зустрічі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом.

«Фаза активної адвокації, яку вже фактично розпочало політичне керівництво держави, передбачає інформування наших міжнародних партнерів про деталі та субстантивну частину кампанії щодо Кримської платформи, ініційованої Президентом України», — зазначила Е. Джапарова.

Дипломат розповіла, що Кримська платформа стане новим міжнародним форматом для підвищення ефективності та координації дій міжнародного співтовариства з деокупації Криму і захисту прав та інтересів кримчан, а також для формалізації та систематизації усіх наявних та нових форматів співпраці в цьому питанні.

«Платформа сприятиме зміцненню міжнародної політики невизнання спроби РФ анексувати Кримський півострів, створить додаткові можливості для більш оперативного реагування на зростаючі безпекові загрози внаслідок російської мілітаризації в Чорному та Азовському морях, дозволить консолідувати політичний тиск на Кремль, зокрема шляхом санкційних інструментів, а також протидіятиме подальшим грубим порушенням прав людини», — зазначила Еміне Джапарова, слова якої цитує прес-служба Міністерства закордонних справ.

За задумом влади, Кримська платформа працюватиме на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний, до якого долучаться глави іноземних держав та урядів. Другий — рівень очільників зовнішньополітичних відомств та міністрів оборони. Третій — міжпарламентський рівень. І четвертий — рівень неурядових експертів. Для посилення ефективності дій держави, а також для залучення додаткових інтелектуальних ресурсів у роботі платформи буде створена експертна мережа. Вона надаватиме інформаційно-аналітичну підтримку діяльності платформи та відіграватиме активну роль у забезпеченні її публічності. До участі в мережі планується запросити провідних українських та міжнародних експертів з кримської проблематики: представників громадських організацій, аналітичних та дослідницьких центрів, академічних установ.     

"Голос України” © 2009-2018

 

Поділитися

Коментар