Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Політика США щодо України не зміниться після виборів - Гербст

Українська
Незалежно від результатів виборів у Сполучених Штатах за 2 тижні, політика Вашингтона по відношенню до України навряд чи зазнає серйозних змін.

Таке переконання, як повідомляє кореспондент Укрінформу, висловив під час Спеціального Київського безпекового форуму посол США в Україні у 2003-06 роках, директор Центру Євразії Атлантичної ради Джон Гербст.

«Гадаю, наша зовнішня політика буде тою ж самою, незалежно від того, хто виграє майбутні вибори», - сказав Гербст.

Він назначив, що люди в адміністрації Дональда Трампа, більшість республіканців у Конгресі цілком усвідомлюють небезпечність недружньої зовнішньої політики Кремля, політики втручання у внутрішні справи США. І нагадав, що нинішній президент за час своєї каденції підтримував і навіть посилював санкції проти Росії і схвалив поставки летальної зброї, Javelin, Україні (що відмовлявся робити його попередник Барак Обама).

З іншого боку, всі пам’ятають невдалу спробу Трампа затягнути українського лідера Володимира Зеленського у внутрішньополітичні американські процеси, що завдало шкоди обом політикам.

Читайте також: Підтримка України з боку США залежить від демократії та боротьби з корупцією - Фукуяма

Що стосується Джо Байдена, то він, на думку Гербста, у разі обрання президентом, не просто продовжуватиме нинішню політику, а просуватиме її більш наполегливо.

Продовження підтримки України відповідає національним інтересам США, зазначив дипломат. Попри певні проблеми у відносинах між двома країнами в минулому році, наразі все стабілізувалося, переконаний він.

Що стосується Зеленського та його команди, то в них, за словами експосла, є альтернатива: або слідувати у фарватері Кремля, або робити все необхідне заради підтримки Заходу.

Київський безпековий ф орум був започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Він є майданчиком обміну думками щодо актуальних питань національної безпеки України, Чорноморського регіону, європейської та глобальної безпеки. Проводиться щорічно, нинішній проходить у «змішаному режимі»: частина учасників присутня в Києві, інші беруть участь онлайн.

© 2015-2020 Укрінформ.

Поділитися

Коментар