Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Резніков: Зеленський говорив, що дає рік, щоб спробувати завершити війну на Донбасі на базі Мінських угод, і цей термін спливає 9 грудня

Українська

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який озвучував президент України Володимир Зеленський, слід розуміти, як термін, відведений на те, щоб спробувати реалізувати той сценарій, який було прописано в Мінських угодах.

"Я трохи по-іншому трактую слова президента. Він (Зеленський - ІФ) сказав, що дає собі рік, щоб йти за сценарієм, який було написано в 2014 році, маються на увазі Мінські угоди. Так, як вони написані. Він, по суті, це сказав 9 грудня, як я це сприймаю, в Парижі (на зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки" 9 грудня 2019 року - ІФ). Тому 9 грудня спливає цей рік, і президент буде приймати рішення", - сказав він в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24" в понеділок.

Резніков зазначив, що війна на Донбасі не буде завершена у 2020 році, тому що принаймні потрібно багато часу на виведення військ Російської Федерації з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Як повідомлялося, у березні 2020 року в інтерв'ю британському The Guardian президент України Зеленський висловив сподівання, що може домовитися з президентом Росії Володимиром Путіним про припинення війни на Донбасі, але не виключає, що може вийти з переговорів, якщо в них не буде прогресу протягом року після грудневого саміту в "нормандському форматі".

"Час іде. Ми можемо витратити один рік на всю угоду. Потім вона має бути реалізована. Більший термін ми не можемо дозволити", - сказав він в інтерв'ю.

При цьому Зеленський зазначив, що є "два або три плани" про те, що робити після такого можливого виходу з переговорів, але не став їх розкривати.

Наприкінці серпня 2020 року в інтерв'ю телеканалу Euronews Зеленський зазначив, що сподівається на можливість завершити війну на Донбасі вже у 2020 році.

Глава держави наголосив, що поки що не існує іншого реального дієвого плану з мирного врегулювання ситуації на сході України, який підтримували б усі чотири сторони "нормандського переговорного формату". Тому він хоче і надалі рухатися цим шляхом до кінця війни на Донбасі.

"Якщо він (переговорний формат - ІФ) не працюватиме, тоді вже думатимемо про інший план", - зазначив президент України.

© 1992-2020, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар