Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна наголосила в ОБСЄ, що РФ вибірково трактує мінські угоди

Українська

Росія вибірково трактує мінські домовленості про врегулювання на окупованій частині Донбасу, по суті висуваючи політичні вимоги для припинення керованих нею бойових дій.  Про це заявив постійний представник України в ОБСЄ Ігор Прокопчук, пише Радіо Свобода.

Ці вимоги порушують узгоджену послідовність і логіку виконання домовленостей, заявив він на засіданні Постійної ради Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Коментуючи попередній виступ представника Росії, Прокопчук звернув увагу, що той навіть не згадав про виведення російських військ, озброєнь і бойовиків із території України і роззброєння незаконних збройних формувань, що є елементами мінських домовленостей. "Це багато говорить про наміри Росії", – наголосив український дипломат.

Навпаки, додав він, – нині спостерігається протилежне: Росія зміцнює свій воєнний контроль над Донбасом, здійснюючи постійне постачання туди особового складу, озброєнь, боєприпасів і пального, незаконно вводячи їх через непідконтрольні ділянки кордону.

Тому, за його словами, необхідно невідкладно створити робочу підгрупу Тристоронньої контактної групи щодо прикордонних питань.

Зокрема, сказав Прокопчук, Україна вважає, що необхідній для поступу у виконанні мінських домовленостей безпеці може сприяти озброєна міжнародна поліційна місія, що була б дислокована по всій зоні конфлікту, і особливо на державному кордоні. Але це потребуватиме бажання Росії йти шляхом мирного вирішення, наголосив він.

Також у четвер на тому ж засіданні спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік підтримав необхідність порушувати питання про повернення Україні контролю над нині непідконтрольною ділянкою українсько-російського кордону. 

©2000-2016, Українська правда

Поділитися

Коментар