Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МВФ не зміг назвати терміни виділення траншу Україні

Українська

Питання про виділення Україні чергового траншу на 1 мільярд доларів рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) обговорить після канікул - не раніше другої половини серпня або у вересні, повідомив в рамках регулярного брифінгу представник фонду Вільям Мюррей.

"Ми не очікуємо розгляду питання перед перервою, який буде на цьому тижні. Ми очікуємо, що питання України буде піднято радою директорів після того, як він відновить роботу, але у мене немає конкретної дати щодо програми України", - сказав він.

Він додав, що рада, як і завжди, припиняє роботу з 1 серпня на два тижні і не виключив, що обговорення виділення грошей Україні може бути як в серпні, так і у вересні.

Раніше глава Мінфіну України Олександр Данилюк заявив, що Київ вже не розраховує отримати черговий транш від МВФ в липні, це питання буде розглянуто радою директорів фонду після виходу з відпустки в кінці серпня. Він уточнив, що затримка надання Україні чергового траншу від МВФ не призведе до падіння курсу гривні, є достатні золотовалютні резерви для курсової стабілізації.

Чотирирічна програма фінансової допомоги МВФ передбачає, зокрема, виділення Україні 17,5 мільярда доларів. У березні 2015 року був перерахований перший транш кредиту в 5 мільярдів доларів, в серпні того ж року - другий транш на 1,7 мільярда. Зараз Київ очікує третього траншу.

Раніше перерахування коштів фонду відкладалося через політичну кризу на Україні, який заважав затвердженню необхідних реформ. Тепер же виділенню нового траншу як і раніше заважають технічні питання, які повинні бути зняті, а затверджувати  наполовину готову програму неможливо, заявила раніше глава МВФ Крістін Лагард.

© Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар