Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Із звіту Держдепу США: Україна - країна походження, транзиту і призначення сексуального рабства

Українська

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Як відзначають фахівці, події останніх років негативно вплинули на населення України, особливо на найбільш вразливі соціальні групи. Ці процеси призвели до швидкого зростання внутрішньої і зовнішньої міграції. Зростає і кількість випадків торгівлі людьми.

За визначенням Звіту Державного департаменту США про торгівлю людьми в світі в 2016 році, Україна залишається «країною походження, транзиту і призначення для чоловіків, жінок і дітей, яких піддають примусової праці та сексуальної експлуатації». У цьому ж звіті наголошується, що вимушені переселенці в Україні особливо уразливі до експлуатації. За даними Міжнародної Організації з Міграції (МОМ), за роки незалежності від торгівлі людьми постраждали більше 160 000 українських громадян.

У МОМ відзначають, що основними країнами, де наші співгромадяни стають жертвами торгівлі людьми, є Російська Федерація (49%), Польща (14%), інші країни ЄС (13%), Туреччина (11%). У 6% випадків зафіксована торгівля людьми безпосередньо в Україні. І тут мова йде не тільки про сексуальну експлуатацію. З усіх зафіксованих МОМ випадків експлуатації на сексуальну доводиться тільки 5%, 93% випадків стосуються трудової експлуатації. Для порівняння, в 2007 році на сексуальну експлуатацію припадало 52% випадку, 45% стосувалося трудової експлуатації.

Україна підписала всі міждержавні програми і протоколи. Навіть була прийнята «Державна соціальна програма протидії торгівлі людьми на період до 2020 року». В рамках її реалізації на 2016 рік передбачені видатки в сумі 98,8 тис. грн. (!). Цих грошей, на думку фахівців, вистачає лише на інформаційне забезпечення і поодинокі випадки надання людям статусу постраждалих від торгівлі людьми. У поточному році такий статус отримали тільки 63 людини, хоча МОМ виявила 491 такий випадок.

©"СЛОВО"

Поділитися

Коментар