Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Путін продовжив контрсанкції щодо Заходу до кінця наступного року

Українська

Президент РФ Владімір Путін продовжив на 2021 рік дію російського продовольчого ембарго щодо поставок продукції з країн, які ввели або підтримали санкції проти Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

Продовольче ембарго було введено указом президента від 6 серпня 2014 року проти країн, які оголосили або підтримали санкції проти РФ. Спочатку воно діяло відносно продукції з США, ЄС, Австралії, Норвегії та Канади. З 13 серпня 2015 року в список були включені Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, з 1 січня 2016 року - Україна.

Спочатку заборона була введена на один рік, але потім неодноразово продовжувалась. Спочатку під заборону потрапили м'ясо і м'ясна продукція, молоко і молочна продукція, риба і рибна продукція, овочі і фрукти. З жовтня 2017 року було заборонено ввозити живих свиней, за винятком чистопородних племінних тварин, а також субпродукти і жир тварин, тваринне масло.

З 6 серпня 2015 року, відповідно до указу президента РФ "Про окремі спеціальні економічні заходи, що застосовуються з метою забезпечення безпеки РФ" (підписаний 29 липня 2015 року), продукція з "санкційних" країн підлягає знищенню.

Крім того, вводиться порядок, відповідно до якого транзит продукції з санкційних країн можливий тільки при використанні пломб ГЛОНАСС і облікових талонів у водіїв.

© 2014-2020, Європейська правда

Поділитися

Коментар