Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

У МЗС нагадали, що від запуску системи електронного декларування залежить надання траншу МВФ

Українська

Київ. 3 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Міністерстві закордонних справ України нагадують, що запуск системи електронних декларацій, запланований на 15 серпня, пов'язаний з наданням Україні чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ), а також висловлюють надію на те, що система буде запущена вчасно.

"Запуск цієї електронної системи пов'язаний, зокрема, з наступним траншем МВФ", - повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу" в середу.

О.Зеркаль також висловила надію, що система буде запущена в призначений термін.

Раніше глава Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко заявив, що запуск системи електронних декларацій може бути зірваний через неготовність програмного забезпечення (ПО), відповідальність за розробку якого несе ТОВ "Міранда".

Як повідомлялося, Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАПКА) розраховує отримати від Держспецзв'язку сертифікат безпеки системи електронного декларування до початку кампанії декларування, наміченої на 15 серпня. Запуск цієї системи є одним з основних умов для відновлення міжнародної фінансової допомоги Україні.

© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар