Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Голова МЗС Угорщини прибуде в Україну з візитом

Українська

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідає Україну 27 січня. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає "Радіо Свобода".

Раніше голова українського МЗС Дмитро Кулеба анонсував візит Сійярто. Очікується, що сторони підпишуть меморандум про перспективи розвитку двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною.

"Визначено наше бачення і ми отримали пропозиції угорської сторони. Дипломатичний шлях узгодження не припинявся навіть незважаючи на існуючі або виникаючі проблеми. Ми рухаємося, і наша мета - нормальний, зрозумілий діалог і співробітництво, вигідне обом сторонам. Це непросто. Але ми (Україна і Угорщина - ред.) не маємо якогось конфлікту, який неможливо вирішити. Є протиріччя, є певні порушення (на наш погляд) з угорської сторони, і ви знаєте, що є кримінальна справа, яку веде Служба безпеки. Але ми відриті до обговорення комплексу питань. В той же час є "червоні лінії", яких ми будемо триматися і щодо функціонування української мови, і про систему освіти і т.д.", - сказав Боднар.

Читайте також: Нова глава ОБСЄ здійснить свій перший візит в Україну на наступному тижні 

За його словами, після візиту Сійярто Київ також може відвідати прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Можливість цього візиту обговорюється.

Раніше повідомлялося про те, що Україна і Угорщина ведуть спільну роботу над "джентльменською" угодою - договором про паритетність, рівність, взаємовигідні відносин між країнами.

© 1994–2021 «Дзеркало тижня. Україна»

Поділитися

Коментар