Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна може розраховувати на солідарність Євросоюзу в отриманні вакцини від COVID-19 - лист керівників інституцій ЄС до Зеленського

Українська

Європейський Союз здійснює кроки для забезпечення швидкого доступу України до вакцин, і Україна може розраховувати на солідарність ЄС у питанні отримання вакцини проти коронавірусу, йдеться в листі від президента Європейської ради Шарля Мішеля та президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн на адресу президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляється на сайті глави Української держави в четвер, у листі за підсумками 22-го саміту Україна-ЄС, що відбувся 6 жовтня 2020 року в Брюсселі, європейські лідери наголошують, що ЄС готовий і надалі підтримувати Україну в боротьбі з пандемією COVID-19.

Торік було виділено EUR190 млн, які були спрямовані, зокрема, на придбання медичного обладнання, і перший транш макрофінансової допомоги у розмірі EUR600 млн. "Інституції ЄС готові співпрацювати з Україною над виконанням критеріїв для надання другого траншу макрофінансової допомоги", - йдеться в повідомленні.

Керівники інституцій ЄС зазначають, що у 2021 році розпочнеться всеосяжний перегляд Угоди про асоціацію: планується поглиблення галузевої співпраці, зокрема в цифровій та екологічній сферах, готується до підписання вже найближчим часом угода про спільний авіаційний простір, розпочато роботу попередньої оціночної місії ЄС у контексті майбутньої Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції.

"Лідери інституцій ЄС відзначають прогрес України у впровадженні внутрішніх реформ попри несприятливу ситуацію, викликану пандемією COVID-19. Євросоюз готовий до подальшої співпраці, зокрема в питаннях, що стосуються боротьби з корупцією та судової реформи. Керівники європейських інституцій високо оцінюють невідкладні кроки, що були вжиті президентом України в контексті розвитку ситуації навколо рішення Конституційного Суду", - прокоментував лист заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар