Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Новий лідер ХДС Лашет запевнив Зеленського, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини

Українська

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новообраним головою Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС), прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

Як повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба українського президента, Зеленський став першим лідером, який переговорив із новим головою ХДС одразу після підтвердження результатів виборів у партії. Президент України побажав голові Християнсько-демократичного союзу успіхів у його політичній діяльності.

Лашет висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 15 осіб унаслідок пожежі в Харкові.

"Новий лідер ХДС наголосив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини. Зеленський висловив щиру вдячність за це й зауважив, що це дуже важливо для українців, особливо в питанні досягнення миру на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

"Ми високо цінуємо, що завдяки саме ХДС у чинній коаліційній угоді з соціал-демократами було закріплено домовленість про потужну підтримку України у проведенні реформ та досягненні миру. Розраховуємо, що за вашої підтримки і в наступному коаліційному договорі за підсумками майбутніх виборів до бундестагу ця традиція буде продовжена", - зазначив глава Української держави.

Було обговорено можливість закріплення в майбутній коаліційній угоді європейської перспективи України.

"Сподіваємося також, що формулювання про підтримку України та її євроінтеграційного курсу матимуть ще більш амбітний характер, включаючи закріплення європейської перспективи України", - сказав Зеленський.

Співрозмовники домовилися розвивати потенціал співпраці між Україною та федеральною землею Північний Рейн-Вестфалія.

Зеленський запросив Лашета здійснити візит в Україну.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар