Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Законопроект про держполітику перехідного періоду передбачає вибори лише після демілітаризації та повного роззброєння деокупованих територій - Резніков

Українська

Віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявляє, що проект закону про державну політику перехідного періоду передбачає вибори на деокупованій території лише після демілітаризації та повного роззброєння.

"Тут ми закладаємо, що проведення виборів лише на території, яка безпечна, лише на території, яка демілітаризована, і що найголовніше - роззброєна", - сказав Резніков журналістам у п'ятницю.

За його словами, коли йдеться про роззброєння, то це стосується не лише незаконних формувань та виведення російських військ, а й роззброєння населення.

"Якщо населення матиме на руках зброю, то наслідки будь-яких виборів будуть дуже ризикованими... Хорвати системно роззброювали населення півтора року", - додав міністр.

Водночас Резніков зазначив, що в період між деокупацією та виборами хтось має курирувати функціонування цих територій.

"Ми вважаємо, що найкращий спосіб - це формування там після деокупації військово-цивільних адміністрацій. Досвід Україна вже має, вони досить успішно працюють, вони можуть забезпечити основні запити людей", - додав він.

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про завершення розробки проекту закону про державну політику перехідного періоду.

Резніков заявляє, що проект закону про державну політику перехідного періоду є рамковим, який встановлює визначені політики та принципи і потребуватиме ухвалення окремих профільних законів. Зокрема, про амністію, вибори, люстрацію і конвалідацію.

Резніков також зазначає, що амністію після деокупації треба робити обов'язково, але воєнні злочини і злочини проти людяності не підпадають під амністію в жодному разі.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар