Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Байден представить концепцію своєї зовнішньої політики в понеділок

Українська

Президент США Джо Байден, як очікується, в своїй промові в понеділок викладе своє бачення американської зовнішньої політики, повідомив телеканал NBC з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації.

"Це буде перший великий політичний виступ Байдена з моменту набуття повноважень і, швидше за все, відбудеться під час запланованого візиту в Держдепартамент", - йдеться в повідомленні.

За словами джерела, очікується також, що президент підпише низку виконавчих актів, пов'язаних з його зусиллями продемонструвати новий підхід США до подій на світовій арені.

Як зазначає телеканал, "Байден стикається з цілою низкою зовнішньополітичних викликів - від Ірану і Північної Кореї до Росії, Китаю та війни в Афганістані".

Він різко критикував зовнішню політику колишнього президента США Дональда Трампа під час передвиборної кампанії 2020 року і в разі перемоги на виборах "обіцяв кардинальні зрушення як у відносинах з союзниками, так і у сфері протистояння противникам, таким як Росія", - нагадує NBC.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар