Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

США можуть зробити багато для звільнення Криму - Кулеба

Українська

Глава МЗС нагадав, що Вашингтон залишиться прихильником територіальної цілісності України

Нова адміністрація президента США Джо Байдена може зробити багато чого для деокупації Криму. Таку думку в ефірі телеканалу «Прямий» висловив глава МЗС України Дмитро Кулеба, передає «Крим.Реаліі».

«Попередня адміністрація зробила дуже важливий крок - це« Кримська декларація »Помпео. Ми запускаємо «Кримську платформу» і реально США можуть зробити багато для деокупації Криму», - наголосив Кулеба.

Міністр зазначив, що в ході Мюнхенської конференції з безпеки президент Байден підкреслив, що Вашингтон залишиться прихильником територіальної цілісності України.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран і глава Пентагону Ллойд Остін провели телефонну розмову. Американська сторона пообіцяла захистити Україну від агресії РФ. Про це Остін написав на своїй сторінці у Твіттері.

Він також розповів про свою прихильність ідеї зміцнення ЗСУ для кращого протистояння РФ.

"Продуктивний дзвінок сьогодні моєму українському колезі Андрію Тарану. США непохитні у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України та віддані створенню потенціалу для захисту від російської агресії", - написав Остін.

Мюнхенська конференція з безпеки завжди була глобальним заходом, де шукаються точки дотику країн, що мають глибинні конфлікти цінностей і інтересів. Цього разу США і провідні європейські країни в режимі онлайн виклали один одному свої погляди на спільне майбутнє без опонування з боку Китаю, Росії і країн, що розвиваються. Про що ж говорили лідери Західного світу? Яким вони бачать пристрій трансатлантичного співтовариства і майбутні відносини з Китаєм і Росією? 

© 1994–2021 «Дзеркало тижня. Україна»

 

Поділитися

Коментар