Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва відбудеться в липні у Варшаві

Українська

Україна, Польща та Литва проведуть засідання Міжпарламентської асамблеї в липні у Варшаві.

"Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков обговорив зі спікером сеймасу Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен та маршалком сенату Республіки Польщі Томашем Гродзьким порядок денний майбутнього засідання Міжпарламентської асамблеї, яке відбудеться в липні 2021 року у Варшаві", - повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради у вівторок увечері.

Спікер українського парламенту висловив сподівання, що на засіданні асамблеї у Варшаві сторони не лише обміняються думками й оцінками розвитку ситуації безпеки в регіоні, а й погодять подальший формат ефективної взаємодії парламентів трьох країн. За його словами, серед питань, які можуть бути внесені до порядку денного засідання, - подолання наслідків пандемії COVID-19, питання національної спадщини, а також стабільності та безпеки в регіоні.

У контексті посилення безпеки, зокрема енергетичної, голови парламентів також обговорили будівництво "Північного потоку 2".

"Україна багато разів відчувала на собі: це не бізнес, це не економіка, а, насамперед, це політика і можливість геополітичного тиску на країни", - наголосив спікер Верховної Ради.

За його словами, сьогодні Україна, Польща та Литва будують спільний простір демократії, безпеки і процвітання.

"У цьому нам сприяє взаємна довіра, спільні інтереси та цінності, які ми поділяємо. В наших силах максимально втілити в життя високі ідеї та реалізувати конкретні плани, які свого часу зумовили створення тристоронньої асамблеї", - зазначив Разумков.

Він також наголосив, що Київ високо цінує постійну підтримку з боку Варшави та Вільнюса суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Голова Верховної Ради подякував Литві та Польщі за допомогу в боротьбі з пандемією COVID-19.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар