Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Україна почала процедуру санкцій щодо компанії з Австрії, яка будує театр в Криму

Українська

Україна почала процедуру запровадження санкцій щодо австрійського архітектурного бюро "Coop Himmelb(l)au" та його керівництва через будівництво оперного театру в окупованому Росією Севастополі. 

Про це повідомили в МЗС у відповідь на запит "Радіо Свобода", пише "Європейська правда".

"У зв’язку з участю австрійського архітектурного бюро "Coop Himmelb(l)au" у проєкті з побудови оперного театру в окупованому Росією Севастополі Україна започаткувала внутрішньодержавні процедури з кримінального переслідування австрійського архітектурного бюро", – йдеться у відповіді на запит.

В МЗС зазначили, що Україна також започаткувала запровадження санкцій проти компанії та її керівництва за "співробітництво з російською окупаційною адміністрацією та пособництво у спробі легітимізації Росією анексії Криму".

Нагадаємо, прокуратура Автономної Республіки Крим за зверненням Міністерства закордонних справ України відкрила кримінальне провадження проти представників австрійського архітектурного бюро, яке бере участь у будівництві оперного театру в окупованому Росією Севастополі.

Офіційний Відень відмежувався від компанії, що будує театр в окупованому Криму, заявивши, що Австрія продовжує підтримувати територіальну цілісність України.

Попри наполягання української сторони та посла України Олександра Щерби "Coop Himmelb(l)au" відмовилася зупинити свою участь у цьому проєкті.

© 2014-2021, Європейська правда

Поділитися

Коментар