Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС: з початку 2016 року призначено 6 послів за кордоном

Українська

КИЇВ. 11 серпня. УНН. З початку року Міністерство закордонних справ призначило шість послів у представництва України за кордоном. Про це УННповідомили в МЗС у відповідь на запит.

З початку 2016 року українське зовнішньополітичне відомство призначила шістьох нових послів України в дипломатичні представництва за кордоном.

Зокрема, 18 червня до посольств Норвегії та Малайзії було призначено послів Вячеслава Яцюка та Олександра Нечитайла.

Також до посольства України в Угорщині 30 травня було направлено Любов Непоп, а 4 лютого до посольства в Іспанії – Анатолія Щербу.

Постійне представництво України при Раді Європи 9 квітня очолив Дмитро Кулеба. До нього це представництво очолював Микола Точицький, якого 4 лютого призначили послом України в Бельгії.

Нагадаємо, наразі в українських представництвах за кордоном 14 посад послів є вакантними.

Так, згідно з інформації від МЗС, поки не призначено послів в посольства України в дев’яти країнах Європи, зокрема, йдеться про Білорусь, Вірменію, Грузію, Данію, Ірландію, Румунію, Словаччину, Чорногорію та Швейцарію.
Також вакантні посади послів України в Алжирі, Казахстані, Кубі, Лівані та Росії.

У МЗС додали, що вільною є посада глави місії України при НАТО, а також постійного представника представництва України при координаційних інститутах СНД.

Як повідомляв УННз початку року Міністерство закордонних справ України звільнило чотирьох керівників закордонних дипломатичних установ України

Поділитися

Коментар