Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

При необхідності Київ може розглянути питання введення візового режиму з РФ - глава МЗС

Українська
Київ. 12 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Українська сторона при необхідності може поставити питання введення візового режиму з Росією, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
"Це питання має кілька аспектів. По-перше, політичний. Звичайно, ми повинні чітко контролювати в'їзд з території Росії в Україну. І ми це зробили - зараз в'їзд здійснюється тільки за закордонними паспортами і лише через міжнародні та міждержавні пункти пропуску. Якщо ми введемо візовий режим, чи дозволить нам це більш ефективно фільтрувати агентів ФСБ і інших російських спецслужб, які будуть працювати з метою нашої дестабілізації? Однозначної відповіді я тут не бачу", - сказав міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
Крім того, за його словами, в цьому контексті важливим є аспект пропаганди, який може використовувати РФ.
"Росія відразу почне використовувати введення візового режиму, розкручуючи в медіа-просторі випадки, де люди похилого віку або діти не можуть побачити своїх родичів. Це буде спіраль пропаганди, яка буде розкручуватися нескінченно", - сказав П.Клімкін.
Крім того, за словами міністра, для того щоб видавати візи, потрібна відповідна інфраструктура.
"З точки зору логістики це потребує докорінних змін можливостей наших консульств. Наприклад, за нашими попередніми підрахунками, нам потрібно більше 100 додаткових посад консульських співробітників. Але це цілком реальне завдання", - підкреслив глава МЗС.
"Тому спочатку давайте визначимося, що принесе введення візового режиму в плані безпеки. Якщо відповідь "так", то будемо діяти, якщо "ні"- знайдемо інші рішення. Ось мене часто запитують: навіщо зберігати дипломатичні відносини з Росією в умовах російської агресії? Основний зміст цих дипломатичних відносин, полягає в тому, що ми можемо допомагати українцям, яких на території РФ більше 4 млн.", - підсумував міністр.
 
Повний текст ексклюзивного інтерв'ю П.Клімкіна буде опублікований на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар