Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Росія закликала Україну і НАТО «припинити русофобську кампанію» про ескалацію

Українська

Росія закликає Україну і країни НАТО «припинити русофобську пропагандистську кампанію» про ескалацію.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС Росії, опублікованому на сайті міністерства.

«Закликаємо Україну і країни НАТО припинити доходить до істерики русофобську пропагандистську кампанію, зупинити військові приготування і нагнітання напруженості в Донбасі і утримуватися від дій, здатних привести до дестабілізації ситуації на сході України. Виступаємо за врегулювання конфлікту на Донбасі виключно мирними засобами на безальтернативній основі мінського «Комплексу заходів», схваленої резолюцією 2202 СБ ООН », - сказано в заяві Захарової.

Також вона повідомила, що в Москві «звернули увагу на агресивну інформаційну кампанію, розв'язану останнім часом Україна і низкою західних країн, які намагаються звинуватити Росію в ескалації напруженості в Донбасі і російсько-українському кордоні».

Захарова стверджує, що російські навчання з бойової підготовки є «плановими» і регулярно проходять в цей період часу, а також нібито не перевищують масштабів минулих років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на Печерських пагорбах йде кулуарна боротьба між прихильниками надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО і отримання нашою країною статусу основного союзника США поза Альянсу

Детальніше про те, як Київ хоче домогтися від НАТО виконання рішення Бухарестського саміту та чи вдасться Україні отримати хоча б План дій щодо членства, читайте в статті Володимира Кравченка "Обіцяного тринадцять (?) років чекають".

© 1994–2021 «Дзеркало тижня. Україна».

Поділитися

Коментар