Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Ситуація в Україні небезпечна для РФ, країна вживає заходів для гарантування своєї безпеки - Пєсков

Українська

У Москві не виключають, що Київ спробує вирішити свої внутрішні проблеми силовими методами, це небезпечно для РФ, і вона робить зусилля для гарантування своєї безпеки, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Поруч з нами країна, де ось-ось може відновитися громадянська війна. Поруч із нами країна, в якій ми не виключаємо, що керівництво знову вирішить вирішувати внутрішню проблему силовими методами. Чи небезпечно це для нас? Звісно, небезпечно. Чи повинні ми вживати заходів для гарантування своєї безпеки? Повинні. От ми це і робимо", - сказав Пєсков в інтерв'ю Павлу Зарубіну в програмі "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія 1" (ВГТРК).

Під час інтерв'ю було порушено питання про те, чи справді під час нещодавньої розмови президента РФ Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель остання "висунула вимогу згорнути російське військове посилення в районі Східної України".

"Ні. Меркель справді сказала, що нас в Європі непокоїть концентрація російських військ у районі кордонів. Так, вона це сказала. І таке занепокоєння було висловлено", - сказав Пєсков.

За його словами, після цього були роз'яснення глави РФ. "Як ми переміщуємо, куди ми переміщуємо війська всередині нашої території - це наша особиста справа, наша внутрішня справа. І це не має викликати ні в кого занепокоєння. Росія ніколи ні для кого не була загрозою", - наголосив прес-секретар.

Пєсков також сказав, що заяви США про скупчення великої кількості російських сил на кордоні з Україною суперечать реальному стану справ.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар