Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Байден у розмові з Путіним закликав РФ знизити напруженість у відносинах із Києвом - Білий дім

Українська

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з російським президентом Володимиром Путіним заявив про занепокоєння перекиданням російських сил до кордону з Україною і закликав РФ знизити напруженість у відносинах із Києвом, повідомив Білий дім.

"Президент озвучив наше занепокоєння раптовим нарощуванням російських військових сил в окупованому Криму й на кордонах України та закликав Росію знизити напруженість", - ідеться в заяві Білого дому.

"Президент Байден наголосив, що США рішуче підтримують суверенітет і територіальну цілісність України", - зазначається в документі.

Байден також порушив питання про втручання в американські вибори й хакерські атаки, йдеться в заяві Білого дому, поширеній у вівторок.

"Президент Байден також чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати діятимуть рішуче, захищаючи свої національні інтереси у відповідь на дії Росії, такі як кібератаки та втручання у вибори", - зазначено в заяві.

Лідери обговорили глобальні й регіональні теми. "Вони обговорили багато регіональних і глобальних проблем, зокрема намір США та Росії продовжувати діалог щодо стратстабільності", - йдеться в заяві Білого дому.

У Білому домі пояснили, що цей діалог має стосуватися "низки питань про контроль над озброєннями, а також нових проблем у сфері безпеки".

Байден під час розмови з Путіним запропонував провести саміт у третій країні, щоб обговорити весь спектр актуальних проблем, зазначає Білий дім.

"Президент Байден знову заявив, що націлений на формування стабільних і передбачуваних відносин із Росією відповідно до інтересів США. Він запропонував провести саміт у третій країні найближчими місяцями, щоб обговорити весь спектр питань, з якими стикнулися США і Росія", - йдеться в релізі Білого дому.

© 1992-2021, Інтерфакс-Україна.

Поділитися

Коментар