Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Байден запропонував Путіну зустрітися, але не в Росії чи США

Українська
Президент США Джо Байден провів розмову у вівторок з російським лідером Володимиром Путіним, під час якої підтвердив суверенітет і територіальну цілісність України та запропонував провести зустріч ближчими місяцями в третій країні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами розмови, передає Укрінформ.

"Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету й територіальній цілісності України. Президент висловив стурбованість США щодо нарощування російських військ в окупованому Криму й на кордонах України та закликав Росію до деескалації напруженості", - зазначається в повідомленні.

Крім того, глава Білого дому чітко заявив, що Сполучені Штати "твердо захищатимуть свої національні інтереси у відповідь на дії Росії, такі як кіберзлам та втручання у вибори".

Читайте також: Ескалація на Донбасі: що має робити держава Україна

Водночас, американський лідер наголосив, що прагне стабільних та передбачуваних відносин з Росією, які відповідають інтересам США.

"Він (Байден – ред.) також запропонував зустріч на вищому рівні у третій країні впродовж ближчих місяців для обговорення всього кола питань, що стоять перед США та Росією", - зауважили в Білому домі.

Повідомляється також, що сторони обговорили низку регіональних та глобальних питань, зокрема намір Сполучених Штатів та Росії вести стратегічний діалог щодо стабільності в питаннях контролю над озброєннями, а також проблем безпеки, спираючись на продовження дії Договору СНО-ІІІ.

Поділитися

Коментар