Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Байден і Меркель вимагають від РФ припинити нарощувати війська на кордоні України

Українська

Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з президентом США Джо Байденом, під час якої обговорювалася ситуація на кордоні України, ситуація в Афганістані і боротьба з пандемією. Лідери вимагають від РФ припинити нарощувати військову присутність в регіоні. Про це повідомила газета La Presse з посиланням на прес-службу уряду Німеччини.

"Канцлер і президент були єдині в думці, що від Росії потрібно вимагати відмовитися від недавнього посилення військ, щоб досягти деескалації ситуації", - наголошується в повідомленні.

Меркель і Байден також обговорили ситуацію в Афганістані і подальші кроки щодо присутності військ НАТО. Лідери наголосили на важливості тісної координації і співпраці, а також продовження політичних зусиль на благо країни.

Міністри оборони тридцяти країн-членів НАТО говорили в середу під час відеоконференцзв'язку з главою американської дипломатії Ентоні Блінкеном, який спеціально приїхав в штаб-квартиру Північноатлантичного союзу в Брюсселі, де обговорювалися дії Росії в Україні.

Президент Байден також у вівторок запропонував президенту РФ Владіміру Путіну провести саміт в третій країні «в найближчому майбутньому».

Відносини між Москвою і Вашингтоном перебувають на рекордно низькому рівні через розбіжності з низки питань від України до Сирії, звинувачень у втручанні в вибори, шпигунстві і кібератаках.

За даними Міноборони, Росія може протягом року здійснити військову провокацію з боку окупованого Криму, де на сьогодні налічується до 42 тис. військовослужбовців. На засіданні ОБСЄ представник США закликав Росію пояснити свою військову активність і виконати п'ять рекомендацій ОБСЄ.

© 1994–2021 «Дзеркало тижня. Україна»

Поділитися

Коментар