Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

На адресу президента України приходять привітання з Днем незалежності від лідерів інших держав

Українська

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - України Петро Порошенко приймає вітання глав держав із 25-ю річницею Незалежності України. Про це повідомляє прес-служба президента.

Президент США Барак Обама у своєму привітанні вказав, що «цей день є особливо важливим в світлі загрози суверенітету та територіальній цілісності України, яка виникла в результаті російської агресії на сході України та спроби анексії Криму».

«Попри увесь тиск та кризи, які спіткали її, Україні вдалось зміцнити свою незалежність і утвердитись як першоплановий актор на європейській сцені та світовому рівні. З цієї нагоди, я адресую всьому українському народу побажання миру та процвітання», - йдеться у привітанні президента Франції Франсуа Олланда.

«Китай поважає державний суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, поважає обраний Вашим народом шлях розвитку відповідно до особливостей своєї країни», – зазначається у вітанні голови КНР Сі Цзіньпіна.

На адресу президента України  продовжують надходити привітання від керівників інших іноземних держав з нагоди Дня незалежності України. "Лідери держав бажають миру, процвітання і благополуччя українського народу та держави, а також висловлюють надію на подальший розвиток двосторонніх відносин між країнами на основі взаєморозуміння і поваги", - йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави, оприлюдненому в середу вранці.
Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович в привітанні побажала благополуччя, безпеки і стабільності України, підкресливши повну підтримку Хорватією територіальної цілісності і суверенітету української держави. Вона також висловила надію на розвиток двостороннього співробітництва між державами.
Вітання главі держави і українського народу з нагоди національного свята надійшли від керівників Болгарії, Словаччини, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Молдови, Казахстану, Киргизстану, Туркменістану, Вірменії, Узбекистану.
"З 25-ю річницею Незалежності України також привітали король бельгійців Філіп, президент Об'єднаних Арабських Еміратів Халіф бін Заїд Аль Нахайян, віце-президент, прем'єр-міністр ОАЕ, правитель Емірату Дубай Мухаммад бін Рашид Аль Мактум і наслідний принц Абу-Дабі, заступник верховного головнокомандувача Збройними Силами ОАЕ Мухаммад бін Заїд Аль Нахайян ", - зазначає прес-служба президента України. 
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар