Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

МЗС Німеччини: Європі загрожує нова гонка озброєнь

Українська

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що безпека в Європі перебуває під серйозною загрозою і пропонує відновити контроль над озброєнням, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

У своїй статті для газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, опублікованій в п'ятницю, 26 серпня, соціал-демократичний політик констатує, що конфронтація між блоками, яка здавалася вже давно перебореною, стала знову актуальною.

За його словами, протиправною анексією Криму Росія поставила під сумнів базові принципи європейської структури безпеки.

З'явилися нові форми конфронтації, зросла роль нових технологій. "Європі загрожує нова, небезпечна спіраль гонки озброєнь", - підкреслив він.

У цій ситуації необхідно зловити Росію на слові і почати нові дебати про контроль над звичайними видами озброєнь в Європі, вказав Ф.-В.Штайнмаєр.

Очільник МЗС ФРН вважає, що у відносинах з Росією потрібно проводити подвійну стратегію, поєднуючи залякування і ослаблення напруженості. При цьому Ф.-В.Штайнмайер підкреслив, що пропозиція про співпрацю з Росією має бути конкретниою, інакше "баланс буде втрачено".

За словами міністра, до світу в Європі в останні два десятиліття ставилися як до чогось, що само собою розуміється. "Зараз, однак, все знову поставлено на карту. Між Росією і Заходом утворилася глибока прірва, і я побоююся, що нам не вдасться швидко усунути її, навіть докладаючи найсерйозніші зусилля", - зазначив Ф.-В.Штайнмаєр.

Поділитися

Коментар