Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

ОБСЄ в останні роки переживає глибоку кризу - Клімкін

Українська
Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що ОБСЄ в останні роки зіткнулася  з серйозною кризою, потрібно будувати структуру довіри, засновану на основі загальноєвропейської безпеки.
"Останні роки ОБСЄ знаходиться в глибокій кризі. Її ефективно діючи структури - БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини) і ВКНМ (верховний комісар у справах національних меншин) - Москва постійно критикує, їх значення зменшує, а бюджети прагне скоротити", - написав глава МЗС в статті для газети "Франкфуртер альгемайне цайтунг", українська версія якої наводиться на сторінці міністерства в Фейсбуці.
За його словами, Росія намагається вибити кандидатів з перегонів на посади ВКНМ або представника з питань свободи ЗМІ.
"Ефективна ОБСЄ сучасної Росії не потрібна. Їй не потрібна ефективна моніторингова місія в Україні. Їй не потрібна поліцейська місія біля свого кордону. Їй не потрібен доступ міжнародних спостерігачів до окупованого Криму", - підкреслив П.Клімкін.
У той же час, на переконання міністра, все це потрібно самій ОБСЄ для того, щоб довести свою життєздатність в сучасному світі. "Ми повинні визнати, що зараз є тільки дві альтернативи. При першій - ми повертаємося до "духу" ОБСЄ і вже не просто говоримо про довіру, а будуємо структуру довіри, засновану на правилах як на основі загальноєвропейської безпеки. І це потрібно робити швидко. При другій альтернативі всі скоро зрозуміють, що забезпечення безпеки - це справа окремих країн, суспільств і громадян. І як тільки це стане реальністю, вони почнуть вдаватися до будь-яких засобів, далеко не завжди раціональних. Тоді нас чекає війна всіх проти всіх ", - виклав своє бачення П.Клімкін. 
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар