Please note, this is an approximate translation provided by Google Translate

Порошенко подякував Вашингтон за введення нових санкцій проти РФ

Українська
Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко висловив подяку США за введення санкцій проти 37 фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії Росії по відношенню до України.
"Ще 37 фізичних осіб та компаній, причетних до російської агресії проти України і окупації Криму - під санкціями. Щиро вдячний американським партнерам за цей важливий крок солідарності з Україною", - написав президент на своїй сторінці в Фейсбуці.
П.Порошенко також наголосив на важливості санкцій проти РФ: "Росія як держава-агресор повинен відчути ціну за грубе порушення міжнародного правопорядку - окупацію чужої території, розв'язання гібридної війни в центрі Європи і вбивство тисяч невинних людей".
Президент України висловив сподівання на те, що міжнародні партнери, "перш за все, Європейський союз", продовжать секторальні санкції проти РФ і посилять їх в разі ескалації конфлікту.
Як повідомлялося, Управління з контролю за міжнародними активами в міністерстві фінансів США в четвер поповнило список секторальних санкцій у зв'язку з конфліктом на Донбасі відносно ряду приватних осіб і компаній.
"Сьогоднішні дії - це частина наших зусиль OFAC (підрозділ Мінфіну, яке відповідає за санкції - ІФ) з протидії спробам обійти санкції щодо Росії, по допомогу приватному сектору в дотриманні санкцій, а також щодо сприяння дипломатичного вирішення конфлікту в Україні", - йдеться в повідомленні Мінфіну США.
Як наголошується в документі, розширення санкцій "демонструє прихильність Мінфіну зобов'язаннями зберігати санкції до тих пір, поки Росія не виконає повністю свої зобов'язання по Мінським угодами, включаючи всеосяжне припинення вогню, виведення всіх озброєнь і військового персоналу і відновлення контролю України над територією в рамках міжнародно визнаних кордонів ".
До списку додано імена 17 осіб, в числі яких Едуард Басурін.
Крім того, до списку санкцій внесено 20 компаній, зокрема "Гіпростроймост", "Мостотрест", "Совмортранс", "Головдержекспертизи Росії", "Коксохімтранс", "Совфрахт" і ряд інших.
 
© 1992-2016, Інтерфакс-Україна

Поділитися

Коментар